Vincent Van Duysen omdefinierar minimalism i denna Manhattan Triplex

Ett par på Lower Manhattan äter, sover och andas den belgiska superstjärnan Vincent Van Duysens enkla men själsliga estetik

Förhållandet mellan designer och klient, i vilket mått som helst, kan definieras som en romantik som kulminerar, om allt går bra, med att sätta en ring på den. ”För tjugo år sedan blev vi kär i Vincents eget hem”, förklarar en affärsman på Manhattan, “och insåg att han kände samma sak som vi, att han hade samma önskningar: för mer utrymme, färre föremål, mindre Färg."

Vi är en finansiell teknikentreprenör och en fotograf, ett bräckligt belgiskt par som bosatte sig i New York City för inte länge sedan. Som för Vincent, det skulle vara deras landman AD100-arkitekt och designer Vincent Van Duysen, en maestro av bestämt underdekorerade men ändå djupt sensuella rum. AD100-bröderna Rose Uniacke, Ilse Crawford och Axel Vervoordt räknar sig medlemmar i Antwerpens fanklubb. Ditto-skådespelerskan Julianne Moore, en nära vän, som skrev förordet till Thames & Hudsons * Vincent Van Duysen: Works 2009–2018, * som visas i december.

Även om det är otvetydigt samtida, känns Van Duysens verk evigt. Som i en Vermeer-målning förväntar man sig att inte höra mer än att det klickar på en klocka eller kanske ens egen hjärtslag. Ingenting verkar nytt. Allt, säger investeraren, "har patiné.”Så har varit fallet med hans och hans mans tidigare Van Duysen-uppdrag, bland dem en 130-fots explorerbåt. Men i deras solsvepna triplex i NoHo, drunknar det tickande av skriken från två unga söner.

"Mina kunder har hektiska liv nu, alltid i bråttom, så utrymmena måste vara mycket lugnande", säger Van Duysen om detta Stateside-projekt, en soppa-till-nötter renovering som inkluderade design av mycket av möblerna (Arkitekt Steven Harris renoverade lägenheten för en tidigare ägare; hans arbete inkluderade den slående trappan). Höga dörröppningar och fönster är uppradade och skapar svepande vyer och lugnande rytmer. När det gäller färg undviks hårdhet och harmoni omfamnas. Vällustiga belgiska linnegardiner, färgen på koagulerad kräm, bleknar in i samma färg väggar. Tjocka handvävda mattor och kuddar utförs i bruna som minns jorden, här blek och uttorkad, där mörk och regnblöt. Ekbjälkar har sågats i hanterbara längder och staplats för att göra ett massivt cocktailbord.

"Mina färger tenderar att vara avmättade och mestadels härledda från naturen", säger Van Duysen och tillägger, "Jag gillar att skapa en symfoni av element." Tänk på det inbjudande taket terrass ännu en rörelse i formgivarens musikaliska analogi, en färgstark, vind-ruffad äng masterminded av Piet Oudolf, naturens grandee trädgårdsarbete. Van Duysen installerade också ett skuggat område för att äta middag i familjen och tillräckligt med hardscape för barnen att galna när deras föräldrar ser på.

"För tjugofem år sedan var vi mer formella, men med pojkarna har vår värld blivit mer gemytlig", säger entreprenören. ”Vår stil har utvecklats som ett resultat, men genom den går samma filosofi. Vincent, som har varit med från början, förstår oss mer än någon annan, vem vi var då och hur vi lever nu. ” Kalla det en match gjord i himlen.


  • Bilden kan innehålla vardagsrum Inomhusmöbler Golv Soffhylla Interiördesign Bord och matta
  • Bilden kan innehålla vardagsrum inomhus bostäder byggnad Loft möbler soffa och bord
  • Denna bild kan innehålla Golvmöbler Trä Inredning inomhus Trägolvrum Vardagsrum och bord
1 / 9

I biblioteket hänger en Jack Pierson-skulptur ovanför en Van Duysen-soffa.


instagram story viewer