Inuti ett kök och badrumsrenovering som är full av färg - och överraskning

Innan hon köpte sitt hem med tre sovrum och tre badrum i Echo Park-området i Los Angeles, Laurel Broughton bodde och arbetade i en ombyggd kommersiell byggnad i Historic Filipinotown. Dess generösa storlek gav ett visst mått av flexibilitet när det gällde att tillgodose behoven hos hennes växande verksamhet, VÄLKOMPROJEKT, en studio som specialiserat sig på arkitektonisk och industriell design, kreativ rådgivning och branding. Men den statiska karaktären av dess öppna planlösning var i slutändan en svik. "Det tillåts bara för en viss typ av användning", säger hon. "Jag befann mig att längta efter mer traditionella inhemska utrymmen."

Designern valde Benjamin Moore fet gul för hemmets inre trapphus. "När färgen reflekterar från de vita väggarna lyser det hela utrymmet", säger hon.

Hennes sökning ledde henne till vad hon nu hänvisar till som Yolk House, en före detta duplex från 1930-talet uppkallad efter inre trappa som förbinder de övre och nedre bostadsutrymmena. ("Det kändes alltid som en äggula för mig", säger designern om sin centrala placering. Passande valde hon senare för sina golv en iögonfallande nyans av gult.) Yolk House erbjöd ett utmärkt läge, avundsvärt vyer och alla inhemska bekvämligheter som Laurel letade efter, men rymdets transformativa förmåga visade sig vara den största dra.

INNAN: För att maximera funktion och flexibilitet valde designern att konvertera hemmets andra kök till ett pentry med angränsande badrum - användbart för både en mästare eller en gästsvit.

"Eftersom det brukade vara en duplex kändes hemmet lite som två överflödiga utrymmen, varandra ovanpå varandra", förklarar hon. ”Men det som tilltalade var att det innebar att jag kunde krympa eller utvidga utrymmet efter behov. Jag kommer ibland att undervisa en termin i en annan stad, till exempel, så det var väldigt tilltalande att ha ett hem som kunde fungera som ett stort hus en del av tiden, men kan också delas in i två lägenheter på andra - varav en jag kan använda för gäster eller hyra ut när jag lämna."

EFTER: Det helt nya badrummet och det uppdaterade köket tar en sida från det förflutna med en vintage piedestalhandfat och en (mestadels) monokrom palett och klassisk svartvitt linoleumplatta från Armstrong.

Med anpassningsförmåga som högsta prioritet tillbringade designern fem månader på att omvandla andra våningen för att fungera som både gäst lägenhet för när hemmet behövde fungera som två separata bostäder, och som en välutrustad master-svit när det gjorde det inte. ”Hemmet hade ursprungligen två fulla kök, en på varje våning, ”förklarar hon. "I grund och botten var det jag slutade med att dela upp övervåningen i två delar: ett pentry med en sittgrupp och ett nytt badrum."

"Det är här du hittar en av de mest lugnande och magiska utsikten i hela huset", säger Laurel. Bankkuddarna täcks av Sunbrellas Canvas Spa och Muutos Unfold-hänge hänger ovanför ett hittat bord.

Det renoverade utrymmet designades för att hedra byggnadens förflutna med en modern twist. I miniköket, anpassade mintgröna skåp och klassiskt svartvitt linoleum våningarna bor tillsammans med en luftig, persika-färgad matplats med inbyggd bankett sittplatser, välvda detaljer och modern belysning. Badrummet, inspirerat av enfärgad paletter som är populära på 30- och 40-talet, har en vintage Crane-piedestal och handgjord kakel i tre nyanser av grönt.

"Jag har alltid varit förtjust i hur förändringarna i äldre byggnader berättar historier", säger Laurel. "Jag ville ha det nya tillskottet för att hedra det som kom tidigare men också för att uppdatera det - för att skapa ett utrymme som samtidigt var bekant och obekant."

Konsistensen i färg mellan de två zonerna var avsiktlig. "Jag ville att de skulle känna sig besläktade", säger Laurel. ”Så jag valde en laminera för skåpen i köket som liknade plattan i badrummet. Allt tillhör samma familj, men de är inte identiska. ”

Gröna nyanser omsluter det nya badrummet tack vare Granada kakel i Pine and Sage (och en enda Rose-kakel!), ett koordinerande skräddarsydd skåp och ljusgröna lampor från Kommundesign.

Inget i rymden är inte heller förutsägbart. Exempel: Mitt på badrumsgolvet, bland ett hav av jade och salvia och havsskumgrönt, finns en enda bubblegumrosa kakel. "Den rosa plattan är ett sätt att berätta en historia", förklarar designern. ”Gamla hus har fått tillägg till dem över tiden, och ibland är dessa tillägg typ av udda. Den rosa plattan var för mig ett sätt att lägga in en lekfull detalj - men en som också talar om den känslan av förändring. ”

Med inbyggda bankettsittplatser och en tvätt i varma färger känns svitens kompakta matplats både mysig och fylld.

instagram story viewer