Steve Carells nya Netflix Satire "Space Force" framkallar "Dr. Strangelove ”och” The Office ”

Produktionsdesignern Susie Mancini tillförde uppsättningarna av den militära komedin med brutalism

För produktionsdesignern Susie Mancinis arbete med den nya Netflix-serien Space Forcevar designdirektivet tydligt: ​​Tänk Dr Strangelove. De ikoniska uppsättningarna i brutal stil skapad av produktionsdesignern Ken Adam för Stanley Kubrick-klassikern 1964 visade den perfekta nya och futuristiska inspiration för den nya militära arbetsplatskomedi med Steve i huvudrollen Carell. (Framför allt Adams betongfodrade bunker och triangulära krigsrum med ett stort runt konferensbord.) Verkställande producent Greg Daniels (författare och producent av Kontoret) och Mancini "ville skapa en look som är genomsyrad av en något förbättrad verklighet samtidigt som det skapar bakgrund som inte överväldigar eller distraherar publiken", säger hon.

Serien är en satirisk titt på Amerikas nybildade sjätte gren av de väpnade styrkor som kallas rymdstyrka. Skådespelare och seriecocreator Carell (Kontoret) spelar fyrstjärnan General Mark R. Naird, som tillsammans med chefsvetenskapsmannen Adrian Mallory (John Malkovich) beordras av presidenten i en text för att sätta "stövlar på månen 2024." (Den komiska texten i fråga lyder faktiskt ”bröst på måne.")

I linje med den satiriska designen placerade produktionsdesignern Susie Mancini en modell av solenergin från medeltiden, med jorden i centrum, i rymdstyrkans atrium huvudkontor.

Foto: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Mancini, som aldrig har skapat den sista gränsen tidigare, designade ett expansivt Space Force-campus som bakgrund för mycket av filmens action. Där arbetar ett färgglatt team av forskare, ingenjörer och astronauter för att uppnå världsdominans i rymden. I berättelsen ligger campus i Wild Horse, Colorado (exteriörer filmades vid California State University, teaterbyggnaden Dominguez Hills i Torrance). Designern säger att huvudkontorets struktur var inspirerad av brutalistiska byggnader, och hon utformade en designhistoria som en del av processen. ”Vi hade verkligen tur att hitta ett universitetsområde [som] såg ut som en militärbas,” konstaterar hon, ”och tänkte regeringen skulle ha en övergiven byggnad, särskilt de gamla sovjetiska byggnaderna som finns runt värld."

Grå betongväggar och marmorgolv användes som en kontrasterande bakgrund för de blå och grå militäruniformerna.

Foto: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Eftersom interiören filmades på en ljudbild var utrymmet mycket högt, så Mancini anpassade den brutalistiska teorin om ”mindre är mer” när det gäller fönstren. "Varje gång du har fönster använder du så mycket utrymme, så jag ville undvika dem så mycket som möjligt och fokusera på ljuset som kommer uppifrån." De resultatet är ett stort tak i det centrala atriumområdet som kastar skuggor på golvet och skapar en strukturerad miljö där ljuset är huvudperson. Designern använde också klassiska brutalistiska detaljer som starka geometriska linjer och betong, glas, järn och metallmaterial med en accent av trä för att ge den industriella estetiken en touch av värme. För färgpalett kompenserar Mancini arkitekturens redundans genom att använda olika toner av grått och svart för väggarna och lägga till textur med marmorgolv och gröna plattor för att bryta upp det grå när det är möjligt, tillsammans med röda brandsläckare för en pop av Färg.

James Bond-filmen från 1967 Du lever bara två gånger tillhandahöll designinspiration för General Mark Nairds snygga maskulina kontor (spelad av Steve Carell).

Foto: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Inspirerad av arbetet från en annan Ken Adam-film, James Bond-filmen 1967 Du lever bara två gånger, Mancini gynnade den "vackra linjära miljön med mycket maskulina material och linjer", säger hon. Dekoratör Rachel Ferrara tittade på de vanliga källorna (antikaffärer, rekvisita, sparsamhetsbutiker och online tillsammans med skräddarsydda bord och lampor för general Nairds kontor, där organisation, minimalism och prydlighet var ordningen för dag. Som en del av den bakgrundshistoria som Naird vill att hans kontor ska centrera om sitt förflutna, hans samling av medaljer och andra föremål som markerar hans prestationer under hans 20 år i flygvapnet är framträdande visas.

Dekoratör Rachel Ferrara accessoriserade general Nairds kontor med minnesmärken från hans två decennier i flygvapnet.

Foto: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Även om NASA och Pentagon inte öppnade sina dörrar för produktionsteamet för forskning fick Mancini vägledning från militärrådgivaren Max Vasquez. ”Det här är inte en dokumentär och behöver inte vara exakt och punktligt”, säger hon, “men vi ville ha det experter för att ge oss information om hur människor interagerade i huvudkontoret och militären bas."

Designteamet såg till vägledningen från Elon Musks Spacex för Space Force kontrollrum.

Foto: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Designteamet arbetade också med det privata flyg- och rymdföretaget Spacex (grundat av Elon Musk) för vägledning om allt som rör rymdskeppsutforskning. ”Vi har inte varit på månen på länge och så många minnen som vi har är grundade tidigare. Det finns ingen officiell modell för hur det ser ut [idag], så vi använde Spacex för forskning, säger Mancini. Hon upptäckte att miljön på Spacex är helt annorlunda än vad vi har sett i filmer som Apollo 13 och Rätta sakerna.

”Som filmvisare trodde jag att cockpiten var helt metall och knappar, och nu är det ett litet rum med en stor skärm som ser ut som en iPad. Kontrollrummet var fyllt med tjocka skrivbord, gamla mikrofoner och telefoner och massor av pappersarbete överallt. ” Som kommandocenter var kontrollrummet annorlunda från vad designern föreställde sig (komplett med IKEA-skrivbord), så hon skapade en med glasväggar, en stor skärm och en 360-graders miljö där alla kunde titta på lanserar.

Personalchefens styrelserum i Pentagon inspirerades av Nordkoreas imperialistiska mönster.

Foto: AARON EPSTEIN / NETFLIX

Upptäck AD PRO

Den ultimata resursen för yrkesverksamma inom designbranschen, som kommer till dig av redaktörerna för Architectural Digest

Pil

Hyllning betalas också till Stanley Kubrick's 2001: A Space Odyssey (där en astronaut / apa-astronaut utför underhållsreparationer) för rymdmiljön både inom och utanför skytteln. Och eftersom den här serien är klassisk fars hittade designerna inspiration för personalchefens styrelserum i Pentagon från ingen ringare än Nordkorea. ”Taket är en ljuslåda och en nick till 2001, medan resten av rummet är mycket baserat på Nordkoreas konferensrumsdesign med kolumner i hörnet, panelerna och en stor världskarta gjord av koppar. ” Inget ord ännu om det är Kim Jong Icke godkänd.

instagram story viewer