Leroy Street Studio skapade denna moderna Cape Cod Retreat

I Massachusetts föreställer arkitektur- och designföretaget Leroy Street Studio Cape Cod-stil i en smart halvdelad modern tillflyktsort för en nära familj

Denna artikel publicerades ursprungligen i februari 2015-utgåvan av Architectural Digest.

Ingen vet bättre alla saker som kan komplicera ett byggprojekt än någon som är involverad i mycket byggande. Så Joshua Bernstein, VD för fastighetsföretaget Bernstein Management Corporation i Washington, DC, var förmodligen väl förberedd för restriktiva koder som hans familj stod inför när de planerade att bygga ett hus med utsikt över en historisk hamn i Woods Hole, Massachusetts, på Kap Torsk. I själva verket var det sista Bernstein och hans hustru, Lisa, en läskunnighetskonsult för utbildningsresurswebbplatsen learningzillion.com, ville bli fast i att brottas med lokala förordningar. "Det här hemmet skulle vara vår oas, vår plats att komma bort från allt detta", säger han. Men de var fast beslutna att skapa något modernt och övertygande skiljer sig från områdets traditionella bostäder - många av dem från 1800-talet.

Speciellt Josh har djupa kopplingar till platsen. Hans föräldrar äger en angränsande fastighet, ett storslaget sekelskifteshus där han och hans fem systrar tillbringade barndomens somrar. En av hans första möten med Lisa ägde rum på en segelbåt ute i hamnen. Och när paret gifte sig, hos sina föräldrar, erbjöd grannarna en perfekt plats för bröllopstältet. I själva verket var den exakta platsen där Bernsteins avlade sina löften ett kvart sekel tidigare var de planerade att skapa sitt fritidshus.

"Inte i våra vildaste drömmar trodde vi att vi skulle äga den egendomen", säger Josh. För att inte tala om att hitta ett sätt att bygga ett modernt hus där, särskilt efter att en advokat berättade för dem att det skulle vara omöjligt att avvika från de godkända, traditionella tolkningarna av det klassiska Cape Cod-livet. "Jag trodde bara att det var oamerikanskt", säger Lisa, som ledde anklagelsen för att se över de gamla reglerna. "Historiska uppdrag bör vara där för att se till att allt som konstrueras är det bästa av sin tid och värt skydd."

Det liberala intaget om bevarande rådde slutligen, och Bernsteins magnifika bostad, tänkt av arkitekter och designers vid New York-företaget Leroy Street Studio är mycket känsliga för dess miljö. "Hus som vetter mot hamnen måste ha karaktären av ett hus som byggdes före förra sekelskiftet", förklarar Leroy Street-partner Morgan Hare. "Men vi fann att det som byn verkligen letade efter var en nivå av hantverk snarare än en stil."

En noggrann uppmärksamhet på hantverk är tydlig i hela den överraskande kompakta bostaden med sex sovrum. Det framgår av detaljeringen av utsidan - i cederväggen, vänster till grått i det lokala sätt och i singeltak, vars mjuka sluttningar och djupa överhäng är avsedda att framkalla en "landbåt" Säger Hare. Du kan också se vård i de subtila strukturerade kartongformade betongelementen som punkterar hemmets underhållande områden. Bland dem är pelaren som stödjer en havsskådande öppen trappa av stål, ek och glas som elegant lägger upp till ett intimt kontor, en modern version av en traditionell änkas promenad.


  • Bilden kan innehålla utomhus Bygga bostäder Landsbygdshus Landsbygd Naturväxt Gräshus Stuga och träd
  • Bilden kan innehålla möbler Inredning inomhus Vardagsrumsmatta Bord Trägolv Löv och trä
  • Bilden kan innehålla räcke Handräcke Träinredning Inomhus Trapphus Byggnadsrum och vardagsrum
1 / 11

En vindväg bildad av överlappande takfot ramar in en pittoresk utsikt över hamnen vid huvudingången till skogen Hole, Massachusetts, hem för Joshua Bernstein, en fastighetschef, och hans fru Lisa, en läskunnighet konsult.


Men mest av allt kan du se hur arkitekterna tog hänsyn till att placera huset diskret på marken. I stället för en enda imponerande struktur skapade de en byggnad som presenterar sig för vägen som två låga oberoende vingar - en som innehåller bostadsutrymmen och den andra sovrummen - placerad i en liten vinkel mot en annan. Mellan dem finns en vindsträcka, täckt av överlappande takfot, som ramar in vykortsvyerna över hamnen. De två vingarna är förbundna under betyget med en bokfodrad passage och avslöjar sin fulla höjd av vista-fönster bara på den sida som vetter mot havet. Grunderna, som Leroy Street utformade i samarbete med landskapsarkitekten Stephen Stimson, finns stödmurar i betong, granit och vitt stål som gör diskreta fickor för olika planteringar och en stor trädgård.

Inte mindre medvetet är tillvägagångssätten till bostaden. För familjen finns ett fristående garage framför - ”När de anländer parkerar de bilen och går rakt igenom brisvägen, direkt ut till sina båtar vid brygga, säger Hare och tillägger: "Deras liv handlar om vattnet." Gäster parkerar under tiden i ett separat område till sidan och når huset via en bro som sträcker sig över en gräsbevuxen ravin. Båda inträdesprocessionerna har sin egen typ av tankeväckande drama.

Inuti är rummen skalade för intimitet, en preferens som den sammanslagna klanen kanske antog i den täta stugan i deras Hinckley Bermuda 40. "Vi ville att huset skulle vara så litet som möjligt", säger Lisa. ”Det är viktigt för familjemedlemmar att ansluta. Jag föredrar ett hem där människor stöter på varandra. ”

Ändå måste det vara "elastiskt", säger hon. Den skickligt utformade matsalen, som vetter mot en angränsande veranda, fungerar lika bra för två som för 20 - när huset är i sommarläge, med Bernsteins tre vuxna barn på besök och många vänner stannar på kvällen cocktails.

"Känslan du har i det här huset är otroligt", säger Sybille Schneider, Leroy Streets interiör, som blandade minimalistisk samtida inredning med utvalda vintage accentbitar. "Hemmet har en helt mänsklig skala, men samtidigt finns det en storhet eftersom utsikten är fantastisk."

Och grannarna är också glada. Efter att planerna presenterades gick godkännandeprocessen ganska smidigt. "Leroy Street studerade beteckningen noggrant för att avgöra vad som verkligen krävs och vad som inte är", säger Lisa. "De arbetade så hårt för att förstå och internalisera Kapens arkitektur - och de hanterade den bara så vackert."

instagram story viewer