Sotheby's New York tillkännager Gallery Redesign av OMA

Lyxauktionshuset på Upper East Side kommer att föreställas om av Shohei Shigematsu, en partner på OMA

För att inte glömma bort är auktionshus mer än konsten som finns inom. Idag tillkännagav Sotheby's New York en större expansion och omdesign av sina utställningsgallerier och tillade 23 000 kvadratmeter till sin 10-våningsglasbyggnad på Upper East Side.

Leds av Shohei Shigematsu, en partner som driver New Yorks kontor för Rem Koolhaas-grundade företag OMAhar utvidgningen pågått tyst de senaste 10 månaderna. De nya gallerierna öppnas officiellt den 3 maj inför Sothebys stora biljett auktioner av impressionistisk och modern konst den månaden.

Den nya designen för byggnadens exteriör.

Foto: med tillstånd av Sotheby's

OMA: s design för auktionshuset ökar utställningsutrymmet från 67 000 till mer än 90 000 kvadratmeter och tillför 40 gallerier i olika storlekar som bor på fyra renoverade våningar. Tre utrymmen med dubbla höjder med tak över 20 meter höga rymmer monumentala skulpturer och stora målningar. Två nya flexibla auktionsutrymmen ökar golvens mångsidighet. Och nio gallerier skapades uttryckligen för privata försäljningsmöjligheter.

En återgivning av galleriets nya design.

Foto: med tillstånd av Sotheby's

Annat av Annabelle Selldorf-led Christies expansion ett par mil i centrum och tillkännagivandet av Phillips kommande drag till ett större utrymme vid 432 Park, är det tydligt att auktionshusen i New York lyfter upp. Sothebys omförda lobby inkluderar en Sant Ambroeus-kaffebar och digital skyltning designad av 2x4, som kommer att gå med i den befintliga Sothebys vinbutiken.

”Vår ambition var att helt föreställa sig klientupplevelsen i vår byggnad - från ankomst till vår lobby och vägen till visa en utställning och delta i en auktion, genom att samla in nya inköp, ”sa Tad Smith, VD för Sotheby's, i ett påstående.

Flygfoto över galleriet.

Foto: med tillstånd av Sotheby's

En avsikt med renoveringen var att förbättra sättet Sotheby's engagerar sig med allmänheten. "Det nya huvudkontoret är utformat för öppenhet och upptäckt," sade Shigematsu i ett uttalande och tillade att ”alla program som riktar sig till allmänheten flyttas till lägre nivåer, vilket låser upp allmänhetens potential byggnad."

Mer från AD PRO:Har Instagram Made Design visar bättre?

Registrera dig för AD PRO-nyhetsbrevet för alla designnyheter du behöver veta

instagram story viewer