Hamptons'da 20. Yüzyılın Başlarında Shingle Tarzı Bir Kaçamak İçine Bakın

Bir ailenin sevgili Hamptons evi onarımın ötesinde kanıtlandığında, mimar Peter Pennoyer ve tasarımcı Matthew Patrick Smyth selefine, tuhaflıklarına ve her şeye saygı duruşunda bulunan yepyeni bir ev sunuyor

Bu makale ilk olarak Architectural Digest'in Ağustos 2014 sayısında yayınlandı.

Long Island'ın hızla değişen East End'inde bile, hala neredeyse hiç dokunulmamış cepler var. herhangi bir modernleşme dürtüsü - aristokrat sakinlerinin bisikletlerini toprak yollardan aşağıya doğru pedal çevirdiği sessiz mahalleler plaj. Peter PennoyerDeğişmez klasisizmi ve geleneğe olan saygısıyla tanınan bir New York mimarı, böylesine tarihi bir bölgeyi rahatsız etmek isteyen son kişidir. Ancak iki küçük çocuğu olan bir çift tarafından 20. yüzyılın başlarındaki Shingle Style kaçamağını restore etmeleri istendiğinde, kendisini en korkunç alternatifler sunduğunu buldu: yeni inşaat.

Adil olmak gerekirse, eski yığının sorunları vardı. Borular sızdı ve kablolar çekildi; endişe verici bir şekilde listelenen iki büyük baca; ve eklemeler on yıllar boyunca gelişigüzel bir şekilde yapıldı. Ancak sahipleri oraya bayıldı. Karanlık, mantıksız ve kendine özgü olmasına rağmen ev onlara doğru geliyordu.

Başlangıçta, bir mühendisin yardımıyla, Pennoyer çökmekte olan yapıyı kurtarmaya çalıştı. Ancak bunun kaybedilen bir savaş olacağı belli olduğunda, mimar ve müvekkilleri yapının en azından görünüşünü ve ruhunu tüm tuhaf birikimleriyle korumaya karar verdiler. Pennoyer, "İçgüdülerim her zaman mükemmel şekilde çözülmüş, rasyonel bir nesne oluşturmaktır, ancak istedikleri bu değildi" diye açıklıyor. "Bana verdikleri yetki, gösterişli olmayan, birden çok yaşama sahip gibi görünen bir ev yaratmaktı."

Özenle tasarladığı iki katlı, 10.000 metrekarelik rezidans, Kare şeklinde sütunlara ve kum tepelerinin manzarasına sahip uzun ve alçak bir sundurma da dahil olmak üzere selefinin tuhaflıkları ve okyanus. Havuza bakan rekreasyon odası için mimar 1950'lerden kalma bir mekanı kanalize ederek bir ıslak bar ve geniş bir sürgülü cam kapılar (kuşkusuz onun için bir streç) kurdu. Tıpkı eski evde olduğu gibi, misafir odaları ayrı bir alan gibi hissettirmek içindir. Mimar, "Ziyaretçiler her zaman ev sahipleriyle etkileşime girmek zorunda kalmadıklarında daha rahatlar" diyor ve ekliyor: aile üyeleri ve arkadaşlar, ortak merkezi merdiveni veya iki ayrı merdiveni kullanarak kendi odalarına çekilebilirler. olanlar.

Önceki konfigürasyonda da önemli iyileştirmeler yaptı, zemin katını bir dizi geçirgen oda olarak düzenledi ve havuza ve plaja hızlı çıkış için çok sayıda dış kapı vardı. Pennoyer, "Orijinal evin hissi oldukça kapalıydı" diyor. "Burada akıcı hareket ediyorsun." Işık, bu ortak alanları ve özellikle de ana merdiven holünü sular altında bırakır. Süslü pencereler ve Fas'tan esinlenmiş kafes panellerle ayırt edilir - Stanford White tarafından çok daha fazla tercih edilen Yüzyıl önce. İç mekanlar boyunca, oyuklar ve nişler bol miktarda bulunur ve daha fazla karakter katar.


  • Resim şunları içerebilir: Mobilya Oturma Odası İç Mekan Masa Sehpa Kanepe İç Tasarım Minder ve Yastık
  • Resim şunları içerebilir: Mobilya Masası Sehpa
  • Resim İç Mekan Yemek Odası Halı Mobilya ve Sandalye içerebilir
1 / 13

Oturma odasındaki Anthony Lawrence-Belfair kanepeleri Loro Piana nevresimle döşenmiştir; kokteyl masası Holly Hunt'tan iki McCollin Bryan bankından oluşuyor, perdeler ve uygun kırlentler Rubelli pamuğundan yapılmış ve duvarlar Benjamin Moore beyazına boyanmış.


Evin mobilyaları ise Manhattan tasarımcısına emanet edildi. Matthew Patrick Smythatasının büyüsünü genişletmenin yollarını arayan. Eski yer kışlatılmamıştı, bu nedenle şu anda tüm mevsime açık bir sığınağa görsel sıcaklık katmak için, çoğu botanik desenlerle süslenmiş güzel duvar kağıtları ve kumaşlar kullandı. Smyth, "Kar yağdığında ve yeşil kaybolduğunda, içerisi hala davetkar görünüyor," diyor. Dekor, sahil-kır evi zımbalarını (örneğin son sahipler tarafından terk edilmiş hasır mobilyalar) dünyanın dört bir yanından seçkin antikalarla harmanlıyor. Kahvaltı alanında, bir zamanlar Fransız bir balıkçı dükkânına asılan bir ayna, sık sık ailelerin uğrak yeri olan Paris'in çorbasını sunar. 19. yüzyıldan kalma bir Çin dolabı, oturma odasında yer almaktan gurur duyar ve çeşitli malzemeler ve dokularla tamamlanır. pencere gölgelikleri ve üfleme cam lambalar, içine gömülü püsküllü minderlerle iki banktan oluşan zarif bir şaşırtıcı kokteyl masasına reçine. Aynı eklektik yaklaşım, yüzyıl ortası Jansen masasının yüksek bir cumbalı pencere ve Gustavian yan sehpaları, müşteriler tarafından eve getirilen 14. yüzyıldan kalma bir yağmur davuluna katılır. Laos.

Dışarıda, dört dönümlük arazinin çoğu, yıllar boyunca, aşılmaz bir istilacı bitki türleri karmaşası tarafından tüketilmişti. Peyzaj tasarımcısı Edwina von Gal, arazinin orijinal bitki örtüsünü geri getirmek için egzotiklerin birçoğunu kaldırdı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, komşular başlangıçta dikim yerlerinden sökülürken dehşet içinde izlediler, bu yüzden Von Gal ön tarafa bir işaret koydu gerekçesiyle "yerli bitki restorasyonu" dediği şeyin ortasındaydı. Çinli acı tatlı ve multiflora çıktı güller. Onların yerine Von Gal, yaban mersini, doğu kırmızı sediri ve okyanus spreylerine dayanacak kadar dayanıklı diğer ağaçları içeren yerli ürün yelpazesine ekledi.

Titizlikle planlanmış olmasına rağmen, olay örgüsü artık doğal bir coşkuyla dolu ve basitçe bu şekilde gerçekleşmiş gibi görünüyor. Böylesine güzel bir ortamda, dikkatleri kendine çekmeyi reddeden bir ev için söylenecek çok şey var. Pennoyer, "Her şeyden önce, doğal geliyor" diyor. "Kimse bu yere bakıp 'Mahalleye gidiyor' diyemezdi."

instagram story viewer