Snøhetta, 21. Yüzyıla İkonik Bir Avrupa Binasını Getirmeye Hazır

  • February 12, 2021
  • İçindeMimari

Efsanevi firma, Brüksel'in kalbinde yer alan 1970'lerden kalma bir bina olan Centre Monnaie / Muntcentrum'u yenilemek için 54 yarışma girişinden seçildi.

Brüksel'in en ikonik binalarından biri yakında yeniden canlandırılacak. Şehrin kalbinde 1970'lerden kalma bir ofis ve ticari bina olan Centre Monnaie / Muntcentrum, Snøhetta ve yerel firma Binst Architects tarafından yeniden tasarlanacak. Firmaların tasarımı, Eylül 2019'da başlatılan bir yarışmada 54 başvuru arasından seçildi.

Bir öncesi (üst) ve sonrası (alt), binanın bir sokak görünümünden nasıl değişeceğini gösterir.

Fotoğraf: Google Earth / Lucian'ın izniyle

667.362 metrekarelik bina, enerji verimliliği ve enerji verimliliği göz önünde bulundurularak karma kullanımlı bir komplekse dönüştürülecek. sürdürülebilirlik, ancak firmalar çapraz şekilli tasarım dahil olmak üzere orijinal tasarımın unsurlarını korumaya özen gösterdi. form. "Fiziksel olarak, mevcut bina kentsel alanda çok belirgin bir varlığa ve siluete sahiptir. Brüksel'in kolektif bilinci, ”diyor kıdemli mimar ve proje yöneticisi Tae Young Yoon Snøhetta.

Havadan perspektif, tadilattan sonra binanın nasıl değişeceğini gösterir. (Üst kısım öncesini gösterirken alt kısım sonra gösterir.) 

Fotoğraf: Google Earth / Lucian'ın izniyle

Firmalar, binayı bulunduğu yerin modern bağlamına daha iyi entegre etmek için yola çıktılar ve bu da onu halka daha erişilebilir hale getirdi. Mimar, "Yakın çevreye uyum, öncelikle kamusal alanı ve yolu mevcut binanın büyük podyum tabanını içerecek şekilde genişletmekle ilgilidir" diyor. "Brüksel şehir merkezi, pek çok yoğun kent merkezi gibi, şehir merkezindeyken araçtan ziyade daha yaya hale geliyor. aynı zamanda işlevsel olarak daha sağlamdır - tipik olarak büyük bir ticari faaliyetten daha iyi bir dengeye yerleşim. Rekabet önerimiz, kamusal yolu tabanda ve üstünden genişletmeyi hedeflerken, aynı zamanda alanını daha fazla doğal ışığa açmayı ve [ekleyerek] kütlesini seçerek eksize ediyor ve terasları ve bahçeleri eklemli. " Binanın tabanındaki bahçe, La Monnaie Kraliyet Tiyatrosu ve Munt'a bakmaktadır. Plaza.

Yeni revize edilen alan, halkın eğlenmesi için daha fazla alan sunacak.

Fotoğraf: Lucian'ın izniyle

Tasarım, mevcut beton yapının çoğunu koruyor ancak yeni bir cephe ve iki ek seviye içerecek. "Hasarlı mevcut cephenin yerini alacak yeni cephe, bazı değerli zemin alanı, ancak daha da önemlisi cephenin havalandırma ve PV [güneş] panelleri gibi bazı bina işlevlerini üstlenmesini sağlamak için "diyor Yoon. "Masif ahşap çerçeveden inşa edilen kulenin tepesindeki iki ek kat, büyük bir otel lobisi, restoran, ve yönetici ofisi ve toplantı merkezi. " Otel lobisi ve restoran halka açık olacak ve şehrin panoramik manzarasını sunacaktır. Kent.

Binanın tepesinden, konuklar Brüksel'in muhteşem manzarasının keyfini çıkaracaklar.

Fotoğraf: Lucian'ın izniyle

Tasarımcılar, binayı şehrin mevcut ihtiyaçlarına göre optimize etmenin yanı sıra yapının geleceğini de düşündüler. Tasarım, gelecekteki kullanımlar için esneklik sağlar, ancak aynı zamanda ülkedeki enerji verimli tasarımı ileriye doğru etkilemeyi amaçlar. Yoon, "Sürdürülebilirlik, ekiplerin proje vizyonunda merkezi bir unsurdur" diyor. “Her şeyden önce, Brüksel'in geleceğinde projenin söz sahibi olmasını ve aktif ve ilgili bir katılımcı olmasını sağlamak istedik. Bunu yapmak için, toplumun çeşitli yönlerinin - karbon dengesinin tanımlandığı sürdürülebilir bir gündemi ısrarla zorladık. İnşaat ve işletmedeki ayak izi tabii ki, aynı zamanda ekonomik bir uygulanabilirlik, kentsel entegrasyon ve kamusal Uzay."

instagram story viewer