Mimar Yann Chu Çağdaş Bir Tayvan Evini Yeniden Tasarladı

Mimar, Taipei konutunu işlerken doğal ışık ve minimalizme odaklandı

Bu makale ilk olarak Architectural Digest'in Aralık 2008 sayısında yayınlandı.

Küçük bir deney olarak başladı, "diye devam ediyor Rudy Tseng, dört yıl önce Taipei şehir merkezindeki bir çatı katı dairesinden banliyölerdeki bir kiralık eve taşınmasını karakterize ediyor. "Taipei 101'den 40 dakika uzaklıkta, şehir sınırları dışında yaşamayı tercih edip etmeyeceğimi görmek istedim", açıklamaya özen gösterdiği dünyanın en yüksek gökdeleni ve hatta "Dünyanın Yedi Yeni Harikasından biri" olarak anıldı. Banliyöleri gerçekten daha iyi sevdiği sonucuna varır varmaz satın aldı orada, birbirine benzeyen 600 çağdaş evden oluşan kapalı bir toplulukta bir yer (katı topluluk kodu, beyaz dış duvarları ve kırmızı kil kiremitini dikte ediyordu) çatılar).

Başta: Üç katlı yamaçtaki ev, arkaik kırsalın geniş bir manzarasına sahipti - bir vadi, bir nehir ve uzakta, büyük bir gaddarlık yüzüne sahip bir dağ, bir aslanla kararlı bir benzerlik gösteriyordu. kafa. Olumsuz tarafı: Yaklaşık 20 yaşında olmasına rağmen, kükreyen rüzgârla harap olan yapı kötüleşiyordu. ve Tayvan'ın uzun tayfun mevsiminin kırbaç yağmuru ve darmadağınık bahçede yabani otlar vardı. insan."

Tayvan'daki The Walt Disney Company'nin eski genel müdürü ve şimdi mezuniyette yaratıcı yönetim profesörü olan Tseng Orada bir üniversitenin okulu, hem dairesinde hem de kiralık bir evde çalışmış olan Taipei merkezli mimar ve tasarımcı Yann Chu'ya başvurdu. ev. "Yann'la ilk tanıştığımda, Paris'teki çıraklıktan yeni dönmüştü," diye hatırlıyor Tseng, " Taipei stüdyosu Marais Design, çalıştığı Fransız başkentindeki bölgeden sonra ve sevilen. Genç ve zindeydi, pek çok iyi fikri vardı, özellikle endüstriyel tasarım konseptleri. Burada biraz dışarı çıkacağım ve ona bir tasarımcıdan çok, yaratıcı bir uzay reformcusu diyeceğim. Çünkü beyin çocuğunda bir yıl yaşadıktan sonra bile, hala yeni tasarım öğeleri keşfediyorum ve güçlü estetik duygular yaşıyorum. "

Tseng'in kendi zevkleri, minimal değilse bile basit olana koştu. Çağdaş Asya sanatı koleksiyonuna göre (Xu Bing, Michael Lin, Li Yuan-Chia, Lin Liang-Tsai, Jien-Shiu Lien, Chieh-Jen Chen ve Zhen Zhon) ve YBA'lar (Jason Martin, Ian Davenport ve David Batchelor dahil Genç İngiliz Sanatçılar), mekanın biraz çağdaş bir sanata benzemesini istediğini söyledi. galeri. "Yann'a beyaz olabilecek her şeyin beyaz olması gerektiğini söyledim" diye açıklıyor. "Hepsinin oldukça açık olmasına ihtiyacım vardı ama çok soğuk hissetmeden." Sonunda, mimar ve tasarımcının dinamizmi sayesinde, Tseng "sadece modern değil, daha da iyisi, fütüristik bir şey" elde etti.

Chu "her şeyi değiştirdi," diyor Tseng - dış ve tavanın rengi hariç, "iki hayır-hayır". İçin aramak en büyük marifet, her biri için farklı olan merdivenlerin konsepti ve müteakip uygulamasıydı. seviyesi. Bazıları bağımsız, bazıları ise intramural; bazıları sağlam, diğerleri "şeffaftır" (örneğin birinci ve ikinci katları birbirine bağlayan merdivendeki korkuluk, gümüş paslanmaz çelik boru camla kaplı iken, ikinci ve üçüncü katları birbirine bağlayan merdiven korkuluğu kırmızıdır cila). Birinci ila ikinci kattaki açık merdivenin arka tarafı yarı saydam ışık kutuları ile vurgulanmıştır.


  • Rudy Tseng, Taipei Şehri yakınlarındaki evinin yeniden tasarımı için Atelier Marais Design'dan Yann Chu'yu görevlendirdi.
  • Oturma odasında Tseng ve köpeği Hamish
  • Minimalizm, solda büyük bir sürgülü cam kapı ve bir pencerenin bulunduğu birbirine bağlı mutfak ve yemek alanını da tanımlar ...
1 / 9

Rudy Tseng, Taipei Şehri yakınlarındaki evinin yeniden tasarımı için Atelier Marais Design'dan Yann Chu'yu görevlendirdi. Chu, oturma odasını çevreleyen merdivenlerde ışık kutuları kullandı. El heykeli Zhen Zhon'a aittir.


Mimar, "başka boyutlar" yaratmak için döşeme boyunca yansıtıcı veya yarı saydam malzemeler kullandı. Evi manzarayla birleştirmek için oturma odasından bahçeye açılan mevcut tabandan tavana çok kanallı cam kapıları büyüttü, diğer pencereleri büyüttü ve hatta ekledi pencere düzeni. "Üçüncü katta, çalışma odasında, belirttiğim yerin önünde oturup okumak isteyeceğimi" diye anlatıyor Tseng, "diye anlatıyor Yann, bir pencereyi çerçevelemek için açıkça bir pencere yaptı. Hemen dışarıdaki bahçeye muz ağacını dikmişti. "Mimar da tüm evi tayfuna dayanıklı hale getirmeyi unutmadı ve her şeyi titizlikle güçlendirdi. görme.

Binanın yamaca tırmanırken her üç katının bahçe planı da Chu'nun planıydı. Zemin katta, 30 tane olgunlaşmamış Tayvan selvi ağacı, bir çift Japon kirazı, Kore otu ağaçlar ve Tseng'in dört yaşındaki golden retriever için yüzme havuzu görevi gören dikdörtgen bir gölet, Hamish. Dış merdivenlerle ulaşılan birinci kat, giriş salonunu (Tseng burayı "misafirler için buluşma ve selamlama alanı" olarak tanımlıyor) ve geniş, aydınlık oturma odasını kapsıyor. İkinci kat bir yemek alanı, bir aile odası ve bir mutfaktan oluşuyor - büyük bir açık plan alan. Mahremiyeti korurken güneş ışığının içeri girmesine izin veren petek dolgulu bir cam duvar, yemek alanını yemyeşil ekili yan bahçeden ayırır.

Merdivenlerden çıkılarak ebeveyn yatak odasına ve banyoya, üçüncü katı oluşturan misafir odasına ve çift yükseklikte bir amalgam mimarinin tam, en etkileyici ifadesine ulaştığı yer — David Batchelor'un bağımsız neon ışık kutuları, görünüm. Sarı, turuncu, mavi, mor ve yeşil, dilimleyen cam panellerden fantastik bir şekilde sekmeye devam ediyorlar. Chu'nun bir yansıtma için paslanmaz çelikle sarıldığı yapısal bir sütunun yanı sıra boşluktan etki.

Anıtsal bir kapının ötesinde, yarı saydam duvarları ve piramit tavanıyla büyük ana yatak odası esner. Ebeveyn banyosu yarı açık olup, içbükey yarı saydam bir sınır bulanık tavanı vardır. Öte yandan, yarı saydam tarafı, Eames ve Saarinen tarafından mobilyaların bulunduğu kitap kaplı çalışma odasıdır. (Chu, yerli halktan oyulmuş uzun banklar da dahil olmak üzere ev için birçok mobilya tasarladı. selvi, heykelsi görünümlü ahşap tabureler ve çeşitli dolaplar, ayrıca bir yemek masası, alçak bir masa ve bir büfe.)

Tseng, "Bunu muhtemelen daha önce duymuşsunuzdur, ancak Çinliler feng shui'yi önemsiyor," diyerek yatağının üzerinde bir klima ünitesini sakladığını açıkladığı beyaz, sörf tahtası benzeri bir nesneye işaret ediyor. "En dikkatli olmanız gereken şeylerden biri de yatağın konumu. Sorun şuydu, yatağımı koymak istediğimiz yerde yapısal bir kiriş vardı ve kötü rüyalar ve şanssızlık istemiyorsan yatağını asla doğrudan bir kirişin altına koymamalısın. Bu yüzden klimayı oraya koyduk ve üzerine sörf tahtası tasarımı yaptık. Biliyorsunuz, yataklarının yönüne takıntılı olan bazı insanlar var, ama yeterli olduğunu düşündüm - denize girmek istemedim, "diyor gülerek. "Her ne kadar bütün bu ev belki biraz abartılı olsa da."

599 komşusu gibi dışarıdan bakabileceği her şeye rağmen, kesinlikle dır-dir tekil ve beklenmedik iç: Yann Chu ve Rudy Tseng birlikte, topluluktaki hiçbir evin daha önce gitmediği yerlere cesurca gitmeyi başardılar.

instagram story viewer