Bu Paris Dairesi Reno, İsveç ve Akdeniz Etkilerinin Bir Karışımıdır

Fransız iç tasarım stüdyosu Heju'nun arkasındaki genç ikili, genç bir sanatçının ilk evini şekillendirdi

Onu tasarlamak için mükemmel bir eşleşme arayışı içinde yeni satın alınan daire25 yaşındaki bir ev sahibi doğal olarak kendini Instagram'da gezinirken buldu. Güzel iş ve tarzını keşfettikten ve aşık olduktan sonra Heju2014'te açılan bir stüdyo. 28 yaşındaki kurucular Hélène Pinaud ve Julien Schwartzman'a yazdı. Ev sahibi ve iç mimarlar, ortak nesillerinin ötesinde ne kadar ortak yönleri olduğunu hemen anladılar ve birlikte çalışmanın sorunsuz bir süreç olacağını anladılar.

Hélène ve Julien, "Müşterimizle dairede buluştuk ve ilham ve minimal bir ev yaratma arzusu açısından aynı sayfada olduğumuzu gördük," diye hatırlıyorlar. Ayrıca, o bir sanatçı, bu yüzden fikirlerimizi gözden geçirebileceğimizi ve bu proje için güçlü bir konsept hayal edebileceğimizi biliyorduk. Başka hiçbir şeye benzemeyen bir daire istiyordu. Bu projeyi kendi tarzımızla onunkinin karışımı olarak görüyoruz! "

ÖNCE: Dairenin düzeni her zaman harikaydı; sadece bazı modern güncellemelere ihtiyaç duyuyordu.

19. yüzyılın sakin bir bölgesindeinci pek çok kişi için şehrin en gözde yeri olan büyüleyici Buttes de Chaumont parkına yakın bölge Parisliler — 970 fit kareye yayılan daire, mükemmel dengeli bir kombinasyona sahiptir. İsveç ve Akdeniz sahibinin kökenini yansıtan etkiler. "Yenilemenin amacı daha yumuşak ve daha çağdaş bir alan yaratmaktı" diyor iç mimarlar. saf çizgiler ve minimalist hacimlerle çalışmaya alışkındır ve doğal olarak Japon ve İskandinavya çekilir. estetik.

ÖNCE: Hélène ve Julien, oturma odasını zemin boyunca daha fazla saklama alanı içerecek şekilde yeniden düzenlediler. Ayrıca görsel ilgi eklemek için ahşaptan karoya çeşitli malzemeler de eklediler.

SONRA: Rahat ve aydınlık ana yaşam alanı, ısmarlama şömineli oturma odası, Roche Bobois kanepe, bir & Tradition koltuk, CTO Aydınlatma duvar armatürlerive bir Soğuk Piknik halısı. Porselen seramik karolarla kaplı büyük tezgah, kanepenin önünde gayri resmi oturma imkanı sağlar.

İkili, "Daire iyi durumdaydı, ancak 90'ların çok güçlü bir tarzına sahipti" diye ekliyor. “Tüm malzemeleri inceledik ve atmosferi dönüştürdük. Alanı daha net ve hacimleri daha basit hale getirmek istedik. "

Merdivenin altına monte edilen mutfağın nötr tonları ve ortada bir tarafı yemek masası olan bir ada var.

Alan, baktığınız her yerde dokuları ve şekilleri kullanır.

"Müşterimiz kesinlikle sahip olmak istedi Terrazzo tezgah, bu yüzden pastel taşlardan birini seçtik ve ardından mutfak dolaplarının rengini belirledik ”diyor Hélène ve Julien. "Adada bir İskandinav atmosferine sahip olmak için açık mavi ve biraz beyaz 3D fayans kullandık ve Akdeniz dokunuşunu eklemek için pirinç raflarla ısıtmaya karar verdik."

Yumuşak ve derli toplu bir görünüm yaratmak, ancak bolca kişilik ve zıtlıklarla projenin hedefiydi.

Dört aylık tasarımın ve aynı süre boyunca yerinde çalışmanın ardından, proje sadece birkaç ay önce hayata geçti ve Yakın zamanda mezun olan sanatçının gizlice zarif bir alanda dinlenebileceği ve ilham alabileceği ilk rüya evi.

İç mimarlar, "Daire hem yumuşak hem de cesur ve gösterişli bir stille anlatılıyor. "Kemerler ve üçgenler gibi geometrik şekiller de tasarımın önemli bir parçasıydı." Dahil olmak üzere orijinal malzemeler huş ağacı kontrplak, pastel tonlar ve soyut hacimlerle birleştirilmiş porselen fayanslar bu sessizliği karakterize ediyor apartman. Zamansız iç mekanları şekillendirmek için soğuk ve sıcak unsurlar ile kadınsı ve erkeksi renkleri zıtlaştırma sanatında ustalaşan Hélène ve Julien, şimdiden benzersiz bir görsel dil geliştirdiler. "Mimari, günlük yaşamı kolaylaştırmak için somut çözümler bulmanın ve aynı zamanda ona biraz şiir getirmenin bir yolu."

instagram story viewer